Saturday, September 24, 2011

Hej på er!

Äh, jag hade tänkt skriva igår efter giget, då brukar jag känna mej pigg och kreativ, men vi fick överraskningsbesök av lite vänner vilket resulterade i att vi satt kvar på Healey's tills det stängde. Det var roligt! Jag är väldigt förtjust i min nya sydafrikanska väninna, och hennes vän, saxofonisten från Australien (som egentligen är halv italienare) är också en intressant typ.


Har jag berättat att man behöver licens för allting här? Dancing licence (ett sånt har vi på Healey's t.ex. inte, måste därmed vara försiktig att jag inte shejkar för mycket när jag sjunger för då kan jag få böter) och ett performing license (vilket vi då båda har). Men sku då t.ex. saxofonisten villa jamma med på någon låt, eller Jessi komma upp och sjunga en låt så är det inte tillåtet. Strängt förbjudet. Råkar någon från licenskontoret (ingen aning om vad de heter) gå förbi så blir det ordentliga böter. Vet däremot inte hur sannolikt det är att dom står bakom knuten och spionerar.. Men tänk! So much for spontanious jam-sessions! 
Däremot hade vi en lyckad jam-session hemma hos en av dessa vänner på onsdag kväll! :)

Vi har då alltså flyttat från hotellrummet till en lägenhet i hotellet. Lägenheten är fin och trivsam men vi har ett litet problem, jo, det finns inget skrivbord och ingen plats för ett skrivbord, vilket betyder att produktionen för nya backgrounds står stilla. Mikko har ingenstans han kan bygga upp sin studio. Så den här veckan har delvis gått åt till att argumentera med diverse chefer om att vi behöver mera utrymme eller en office. Ja, om de vill att vi ska fortsätta att spela med backgrounds (vilket dom ju vill, för endast sleepy jazz är kanske inte ändå det bästa för Healey's) och vi vill gärna uppdatera vår repertoar konstant, vi tycker att det sku vara väldigt dumt att hålla på och spela samma låtar varje kväll, alltså är vi mycket villiga att göra allt extra jobb om dom bara skulle förse oss med tillräckligt mycket utrymme så vi kan sköta vårt jobb…. aaaaargh!!!!! Alla höga chefer är lediga på veckoslutet så vi väntar med spänning på att hoppeligen få höra vad de har kommit fram till imorgon. Nog kan vi också sit back and relax liksom, och spela samma repertoar varje kväll, inte går det ju nån nöd på oss precis, men dumt av dom sku det ju vara, för i långa loppet sku ju kunderna på Healey's tröttna...

Annors njuter vi väldigt mycket av att bo här i lägenheten. Var och storshoppade i Géanten och har nu kockat första gången på länge, roligt!! Vi bor på 20:e våningen och här är stora fönster och häftig utsikt.

Här är lite bilder från den senaste veckan:

housekeeping hjälpte oss flytta

lite kläder

lite allt möjligt

Mikko chillar i soffan

zzZzzZZZzzzz

okej, det är lite råddigt

våra vänner har en design studio och ger ut en tidning, Quint
deras kontor är också här i JLT så vi var där och hälsa på här om dagen
"quint magazine covers art, design, photography, film, fashion, music, literature, artistic events and more"

Danielle och jag på onsdagen hemma hos hennes kille, Mehdi
saxofonisten Paul skymtar i bakgrunden

Mikko och Danielle jammar


No comments:

Post a Comment